Konular (Silmeyiniz)

Canlı Yayın Hizmetimiz Vardır. Web Tasarım Burak ASLANTAŞ Burak Production© Copyrıght© 2011-2012 Tüm Hakları Saklıdır...Görüşlerinizi İletişim butonuna tıklayarak belirtebirlirsiniz... Ödevler butonuna tıklayarak etkinliklerimizi göre bilirsiniz... Yorumlarınızı ve Beğenilerinizi Bekliyoruz... by BURAK PRODUCTION©

5 Haziran 2012 Salı

ÖRÜMCEK AĞI DÜNYANIN EN SAYLAM MADDESİMİDİR?

       Örüncek ağı her ne kadar ev kadınları temizlik yaparken en çok sinirlenen mevzularından biri olsada;örümceklerin ördükleri o ağların estetiği karşısında çoğo zaman hayranlık duyarız.Bir sanatçı edasıyla ördükleri ağlarını bir el darbesiyle çok kolay bozabilirken zaman zaman örüncek ağının dünyanın en saylam maddesi olduğuna dair haberler de işitiriz.Peki,bu bilgi doğru mudur?

      Örümceklerin vücutlarının son kısmında (abdomen), hem üst hem de alt tarafta olmak üzere üç çift ''Örü Memesi'' yer alır.Bunlara ''Spinneret'' adı verilir.Spinneretler içinde bulunan ipek bezleriyle bağlantılıdır.Salgılanan ipek,bu kılcal tüpler aracılıyla dışarı verilir.İpek salgısı,ağ örmede,yuva yapılmasında, kokon adı verilen ve yumurtaların içinde geliştiği yapının oluşturulmasında,sperm keselerinin yapımında ve bazı diğer işlemlerde kullanılır.Dairesel şekilde ağ ören örümcekler grubunda bulunan ''Nephila'' cinsine ait örümceğin ipeği ise,bilinen en kuvvetli doğal liftir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...